U bent van
 het (basis)onderwijs
 een culturele instelling

En u wilt een project starten zoals
 lespakket
 tentoonstelling
 website
 publicatie
 film

Dan bent u aan het goede adres! Ik ontwikkel dat graag voor u en samen met u.

Pionier

Als pioneer in het culturele veld bedenk ik graag oorspronkelijke concepten. Ik aap niet graag na. Zo schreef ik het eerste lesboek voor de basisschool over het erfgoed van de eigen omgeving (Alles is anders om me heen, in 2004). Vernieuwend was dat het aantrekkelijk gemaakt was voor kinderen door een spannend verhaal met  fictieve hoofdpersonen inclusief speciaal ontworpen illustraties en foto’s.

Ook schreef ik het eerste lesboek over erfgoededucatie voor de PABO (Erfgoedonderwijs voor de basisschool, in 2008), toen dit vak nog in opkomst was en in de kinderschoenen stond.

Tien jaar later bestonden er inmiddels meer soortgelijke lokale erfgoedprojecten, door anderen gemaakt, maar niet digitaal en ook niet over de Groningse muziek/taal. Dus ontwikkelde ik in 2017 het eerste digitale lespakket over Groningse geschiedenis: De platenkoffer van Ede.

Door te zien waar behoefte aan is in het culturele veld en wat nog niet bestaat, ben ik steeds weer vernieuwend. What’s next?

Veel voor weinig

Inmiddels weet ik ook heel goed dat de middelen beperkt zijn in het culturele veld. Wil je voor een klein budget iets groots? Ik kan dat creëren. De voordelen zijn voor jou: je bent niet alleen goedkoper uit dan bij een groot bureau maar de lijntjes zijn ook korter. Ik schrijf en werk alles uit in teksten met passende illustraties en bewaak de productie. Mijn uitgebreide ervaring (zie projecten bij home en een lijst onder werkervaring) en de opleiding (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, afstudeerrichting Museumcommunicatie) staan garant.

Team op maat

Alleen of  met andere samenwerkingspartners zorg ik voor de juiste expertise:
• leerkracht en ICC’er: Maschinka Bosman
• grafisch vormgevers als Bas Kelly, Dineke Buist, Paula Ketz
• websitebouwers als Luisella Kraak en Bas Kelly
• filmer:Sarah Stiles
• beeldend kunstenaar: Stephen Beale
• illustratoren als Marijke Klompmaker, Willem Kolvoort, Monique Beijer, Erik Wielaert, Alette de Groot en Annemarie van Haeringen
• klankbordgroepen van historici, volwassenen en kinderen uit de doelgroepen